СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

Напоследък се случиха доста събития, при които освен, че загиват невинни хора, но се "пищисваме" от реакциите най-вече на политиците ни.

Откакто България се е освободила от турско робство през 1878 година, политиката й не се слави като добра, далновидна, а политиците ни и до днес правят същата лоша, недалновидна и сервилна политика. Какво имам предвид? Ще визирам само няколко събития от последните две-три седмици: във влака София-Кардам посред нощ пламват два вагона, изгарят 9 души и усилено разни "отговорни" фактори се опитват да ни убедят, че няколко крушки за осветление във влака могат да предизвикат подобен пожар, от който два вагона са изкривени. Покрай тази трагедия излезнаха налице безкрай нередности и безобразия от сорта – във горящите вагони имало само два пожарогасителя, от които само единият едва-едва пръскал. Оказа се, че новите вагони, които били купени преди няколко години са продадени на частен бизнесмен, вместо да бъдат  вкарани в движение. Някой е гушнал тлъста сума от тази далавера, но защо ли никой не е потърсил отговорност? Не можаха да установят какво е предизвикало пожара, кой е виновен, всеки си изми ръцете, уволниха един началник и се приключи. Всичко това ни е до болка познато, защото то се случваше в нашата държава по времето на т.н. "социализъм и развит социализъм". Всеки се опитваше да прикрие следите, (за да не разберат на запад и да плюят по държавата и по соцлагера като цяло) , че някои ръководители са некадърни и безотговорни. Българският министър на транспорта реши да се прави на "обикновен" гражданин и заедно с още няколко члена на правителството се качиха на влак – обаче влакът беше излъскан, почистен, детски кътове имаше там, не се пушеше, тоалетните едни чисти, измити, та даже и тоалетна хартия имаше вътре.(Блазе им на тези, които са се возили този ден на този влак). Кондукторите с униформи, пък любезни, любезни и усмихнати. Всичко много хубаво, но министрите си слезнали на Червен бряг и се върнали със служебните си "мерцедеси". Какво ни показаха по телевизията на следващия ден – обичайното състояние на българските вагони – тоалетни, които не са виждали миене с десетилетия, никаква тоалетна хартия, нито вода, нито сапун, да не говорим за вонята, която се носи само като се отвори вратата, изпокъсаните и ожулени седалки, изкъртени лайсни тук и там, мръсно, навсякъде се пуши, фасовете се гасят по пода на вагоните, кондукторите забравили за униформите и усмивките, изпокъсани завески в купетата, даже някъде въобще липсват, осветление, което не винаги работи и т.н. и т.н. На кого искат да се представят добре нашите министри? На Европа, на Америка, на България или на марсианците? Защото ние българите, откакто се помним пътуваме в такива вагони и в такава мръсотия. Защо е това сервилничене? Може би заради парите, които Европа с право ни спира. Имаме една хубава поговорка: "кучето скача според тоягата". Когато няма тояга и кучето няма защо да скача – защо да не си лежи кротко.

Другата случка: шеф на Главната Дирекция за борба с организираната престъпност арестуван и подведен под отговорност! Защо ли? Защото "пеел" на организираните престъпници какви акции се правят в дирекцията срещу тях, къде ще се проведат и кои ще участват. Явно доста е пял, а за песните е получавал и сухо. Иначе си говорим непрекъснато за корупция – всеки ден! Днес пък хванали с 200 лв. подкуп някакво обикновено полицайче. Ех, как добре можем да симулираме дейност! Хванахме един-двама, отчетохме дейност, а пък може да ни се размине и оставката. Обществена тайна е, че почти на всеки ъгъл полицаите взимат рушвети от шофьори за неизвършени нарушения по пътищата, но пешеходните пътеки почти не се виждат, защото са били боядисани "миналата петилетка". На пешеходни пътеки, обаче, газят децата ни с коли.

Напоследък чух, че наркобосове перат пари в строителството, затова толкова много се строи в нашата страна. Вчера неправомерен строеж във Велико Търново поддал и огромна маса от пясък се изляла върху 4 работника, 2 от които починали, дори единият още не е изваден. Това не е единственият случай. Много строежи се строят неправомерно, някой е получавал пари, за да се отпочват тези строежи, не се спазват елементарни инструкции за безопасност, загиват хора, рушат се и самите строежи. Но се реагира чак, когато се случи непоправимото. И как? Глоба. Но строежите не се спират, въпреки, че са неправомерни.

Иначе имаме прекрасна конституция и закони. Имаме 240 души депутати, които са избрани да "коват" тези закони. И те го правят и гласуват – но…  с чужди карти. Те са първите, които нарушават същите закони, които сами правят и гласуват. В конституцията ни ясно е казано, че официалният език в България е български и по националните средства за масова информация трябва да се говори на български език. Интересно защо тогава, по Българската национална телевизия повече от 5 години всеки ден вървят новини на турски език. Трябва много ясно да се каже, че България не е двуетносна държава, в която 50 % да са турци и 50 % българи, за да се случва това. Но "отговорните" фактори си мълчат. В България 85 % от населението е българско!!! Защо аз, българката, трябва да се чувствам така, като че ли живея в Турция? Кой и защо нарушава Конституцията на Република България?

От казаното по-горе става ясно, че не бива да се учудваме и на факта, че България официално призна независимостта на Косово. Че как няма да я признаем като цялото правителство се състои от "интернационалисти"? Изпълняват девиза: "Интернационализмът в действие!" (Но сръбският посланик се приготви да си отива). Толкова закони сме нарушили, че защо да не нарушим и Международните закони? Че нали сега сме с Америка, дадохме им база у нас и защо ще ни е страх, нали толкова задни части излизаха някои господа? Едно време излизваха задните части на руснаците, но ние не сме забравили… С всеки изминат ден ставаме свидетели на безумия от различен характер и то все от български ограничени, вредни, недалновидни и сервилни политици. Знам, че Интернет се следи, знам, че се подслушват телефонните разговори, но знам също така, че в нашата държава е имало и други политици, такива, които не са били ченгета, доносници и които не са се поколебавали да жертват живота си за много по-високи идеали от блюдолизничеството. За съжаление, онези, истинските политици са били ПРЕДАВАНИ  и са умирали, но те се броят на пръстите само на едната ръка! Други достойни политици, които са мислили и са се грижили за държавата както човек се грижи за своята собственост и за народа си като за свои деца, за съжаление – НЯМА!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.