Ще борим рака с краве мляко, мед и люти чушки

http://chudesa.net

milk_cartonАнглийски учени от университета в Ливърпул откриха противораково вещество в кравето мляко. С опити върху животни те установили, че линоловата киселина в млякото стимулира имунната система да убива раковите клетки. Тази ненаситена мастна киселина е от незаменимите мастни киселини, които тялото не може да си изработва, а трябва да получава от храната. Увеличаването на веществото в млякото ще го направи много по-полезно.
Данните за действието на линоловата киселина са получени след експерименти е гризачи в САЩ. Сега британските лекари ще проверят действието и в клинични опити с хора. Експериментите ще продължат 3 години и ще са финансирани от Британската асоциация за млечни продукти
 

Учени от университета в Илинойс откриха на какво се дължат лечебните свойuntitledства на меда. Те намериха в него голямо количество антиоксиданти с противораково действие, както и вещества, които предпазват мускула на сърцето от отслабване. Сред тях са витамините С и А, ферментите каталаза, пероксидаза, глюкооксидаза и особено полифенолите.

Съединенията са общи за всички видове мед, но за да проверят в кои сортове са най-много, били извършени изследвания. Оказало се, че тъмният горски мед има най-силно противораково действие. Той свързва опасните свободни радикали 2 пъти по-бързо от светлите сортове. И въобще горският мед има по-силно противораково действие от полския.

Учени от Университета в Нотингам, Великобритания, установиха причините, поради които лютата чушка е способна да убива раковите клетки. Те открили, че капсаицинът, отговорен за острия вкус и раздразняващото действие на лютата чушка, предизвиква масов мор на злокачествените клетки благодарение на митохондриите- органели, обезпечаващи клетката с енергия.

В хода на изследването учените, под ръководството на Тимоти Бейтс, изучили ефекта на капсаицина върху културата на клетки на рак на белите дробове и на рака на задстомашната жлеза.

Chili-PepperИзяснило се, че капсаицинът се свързва с белтъците на митохондриите на раковите клетки и стимулира процеса на апоптоза /генетично програмирана смърт на клетката/, без при това да засяга здравите клетки.

„Доколкото тези вещества атакуват „в сърцето” туморните клетки, ние вярваме, че сме успели да открием главната „ахилесова пета” на всеки рак. Биохимията на митохондриите на раковите клетки силно се отличава от биохимията на нормалните клетки. Това е избирателна, присъща на раковите клетки уязвимост”, съобщава Бейтс. По такъв начин доза капсаицин, стимулираща смъртта на раковите клетки, не влияе на нормалните, добавя ученият.

Според авторите на изследването, в бъдеще на основата на капсаицина и подобни нему вещества могат да бъдат създадени ефективни противоракови препарати. Фактът, че капсаицинът влиза в състава на широко разпространени продукти, доказва неговата безопасност и може да ускори процеса по създаването на нови лекарства.

Резултатите от изследването са публикувани в списанието Biochemical and Biophysical Research Communications.

Нискокалорийната диета удължава живота на човека. Това твърдят учени от университета в Айова, след като проучили начина на хранене на над 680 души – мъже и жени. Почти всички се хранели съвсем ограничено, независимо от възможностите си.
Те самите смятали, че точно недостигът на калории принуждава организма да изгаря непотребните и увредени тъкани. Голямата част от пациентите били със запазена психика. Американски учени са провели опити с нискокалорийни диети върху маймуни. Опитите имали рекордна продължителност -15 години! Едни от групитеarticle-page-main_ehow_images_a04_u3_t5_low_calorie-diet-meal-planner-800x800 маймуни били хранени нормално, а другите – с 30% по-малко. Маймуните, които не си дояждали, живели почти с 1/3 повече от останалите, и боледували по-малко. Учените твърдят, че при нискокалорийната диета загиват преди всички раковите клетки.

Но има разлика между нискокалорийна диета и гладуването, което не е средство против рак. То изтощава организма и според японски диетолози ускорява образуването на метастази.
– Ако можем да изясним какви вещества, които убиват рака, се образуват в организма при частичното гладуване, това може да бъде между най-великите открития в медицината! – казва д-р Джеремая Хюкър, ръководител на опита.

На снимките: горе вдясно – краве мляко /http://punsandpencils.blogspot.com/2010/07/milk-cartoon.html/

                        вляво – пчеличка с мед /http://www.busytrade.com/products/960355/Honey.html/

                        вдясно – люти чушки /http://www.bjorklundnutrition.net/2011/08/research-shows-heat-in-chili-peppers-can-ease-sinus-problems//

                       долу вляво – банани /http://www.ehow.com/way_5181349_low_calorie-diet-meal-planner.html/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.