Екскурзия до Охрид

thumbnail 2Преди две години ходих с близките си на екскурзия до Охрид. Прекрасно място, чудесна природа, а Охридското езеро е невероятно. То е тектонско и е най-старото езеро в Европа – на около 4 милиона години. Водата му е чиста и прозрачна, а в повърхността му се оглеждат околните хълмове на планината Галичица, облаците  и къщите. Това е причината езерото винаги да има различен цвят. Когато времето е хубаво то е като огледало. От специален вид риба, живееща във водите на езерото се получават речни перли. Хората в градчето са много любезни. Почти на всяка крачка има ресторант или друго заведение за хранене. В центъра на града има хубави хотели. Квартири могат да се намерят навсякъде из града, тъй като той е туристическо място с много стари и свързани с българската история и култура места. Да не забравяме, че Охрид е третата столица на България по времето на цар Самуил (992-1018). thumbnail 3

За повече подробности:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%85%D1%80%D0%B8%D0%B4

В съседство до Охрид се намира още един интересен град – Струга. Там се провеждат празници на поезията. Поети от балканските страни се събират, за да обменят мисли.

На всеки бих препоръчала да посети Охридското езеро. Ще му останат незабравими спомени от града, езерото, хората и красотата на околната природа и архитектура.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.