продължение на “Стръкчета живот–HERBALIFE”

На 29 септември 2009 година съм пуснала един пост “Стръкчета живот” – Herbalife.

Е, разказала съм накратко част от перипетиите ми. След малко повече от 2 години и половина се случиха  още подобни събития, но не искам да се връщам към тези негативни изживявания и да се тревожа излишно със спомени за преживени още две операции на тънките черва след втори дифузен перитонит, в следствие на сраствания от предишната операция и некроза на 210 см черва, които отстраниха 394873_10150542335869320_727364319_8734748_935824464_nоперативно. Нашето здравеопазване не се е променило кой знае колко от времето на соца, но колкото и лошо да е, колкото и лекарски грешки да стават, колкото и арогантни, и цинични доктори, груби мед. сестри, и санитарки да има, все пак е хубаво, че са останали малка част от възрастни, знаещи и можещи, неизбягали в чужбина лекари, които успяват да спасяват човешки животи. Не мисля, че оценките в медицинските и останалите университети са толкова важни. За да си лекар или учител се иска призвание. При това всички знаят, че най-стабилната оценка винаги е била тройката, а не шестицата. Едно нещо можеш да назубриш, да получиш 6 и след една година да не помниш нищо от него. Това едва ли ще те направи добър лекар или учител. Но как да разберем кои са с призвание?

Винаги съм си мислила, че е по-добре човек предварително да взима мерки, за да не се разболява и не дай Боже да попада в болница. Имам предвид добрата здравна култура, културата на хранене, начинът на живот, с една дума – какво правим самите ние за себе си, близките си, приятелите си, децата си? Превенцията! Много е важна!

270557_10150228167086245_87864101244_7773474_3150673_nВсеки ден някъде се споменават пестицидите, с които се торят зеленчуците, говорим си за Е-тата, присъстващи вече във всички хранителни продукти, напоследък и във всички видове хляб. Може би от две години ежедневно основните телевизионни канали започнаха кампании срещу затлъстяването, канят специалисти-диетолози на разговори, изготвят ни примерни менюта за хранене, но нещата така и не се променят. Това ни говори, че до съзнанието на хората въобще не достигат каквито и да било доводи. Достатъчно е да влезете в магазин за хранителни стоки и да видите какви неща си купуват и колко много пари дават за, меко казано, “боклуци” – всичко, което е било рекламирано. Не знам как е в другите страни, но в България обикновено се прави реклама на нещо, което не е качествено и е непродаваемо, или е много евтино и, разбира се, пак говори за ниско качество.

Имаше поговорка: “когато пили – пели, когато плащали – плакали”. Е, ами това се случва! Дошло е времето да плащаме! Лошото е, че много често плащаме с живота си, заради собствената си глупост. Според анкета над 50 % от населението ни редовно потребява алкохол, в това число и подрастващи! Процентът на пушачите също е голям, хората с наднормено тегло и затлъстяване непрекъснато растат – около 60 %. На едно от първите места сме по инсулти и инфаркти, но, интересно, май нищо не може да наруши “спокойствието” ни.

Аз обаче искам да живея по-дълго и по-качествено, за да мога да помогна с нещо, колкото и малко да е то, на децата си, на близките си и, естествено, на себе си. Смятам, че има неща, които бих могла да направя. Явно като мен мислят поне още 2 милиона души по света /колегите от Хербалайф/, в това число Кристиано Роналдо, отборът на Спартак – Москва, редица световно известни олимпийски шампиони, спортисти и обикновени хора, които са променили начина си на живот и са започнали да употребяват продуктите на Хербалайф. Не казвам, че всеки ден ям Хербалайф, заради стомашните и чревни проблеми и диети, които спазвам, а и не искам да си имам разправии с децата си, които са ми “забранили” да ги използвам. /внушили са си, че от тях се е спукала язвата ми, без да искат да разберат, че от младежката си възраст имах гастрит, при това не съм ползвала каквито и да било продукти, на каквато и да било фирма/. Ползвам обаче козметичните продукти на Хербалайф – храната за кожата. Най-важното, че се чувствам добре, кожата ми е все още гладка за възрастта, хидратирана, защитена от вредните слънчеви лъчи.

Една баничка и кафе струват около 2.50 – 3.00 лева. Един шейк на Хербалайф – също. Разликата е, че аз вкарвам полезни неща в организма си, а този с баничката и кафето – никакви. Все пак всеки сам решава как и колко дълго да живее! В Библията пише: “Поискай – и ще ти дадат! Почукай – и ще ти отворят!” От вас зависи дали ще поискате да живеете по-дълго и да сте здрави!

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.